Terugblik editie 2024

·

·

Nieuwjaarsduik weer een groot succes!

Op maandag 1 januari werd bij de Nieuwkuijkse Wiel voor het tweede jaar een nieuwjaarsduik georganiseerd. Ruim 60 waaghalzen lieten zich niet afschrikken door het frisse water en namen een duik in de Wiel!

Carnavalsvereniging Knotwilgendam en Stichting Goede Doelen Nieuwkuijk waren samen weer verantwoordelijk voor de organisatie van het evenement. Na de eerste succesvolle editie van vorig jaar, kon een vervolg daarop niet uitblijven. En met succes! Het weer zat ook dit jaar weer aardig mee, want toen de deelnemers zich meldden bij de Wiel om een duik te nemen, was het droog. De wind maakte het voor het gevoel wel wat frisjes, maar dat weerhield de deelnemers er niet van om het nieuwe jaar met een frisse start te beginnen.

De opwarmer werd verzorgd door twee leden van Knotwilgendam, gehuld in een hanenpak en in een flamingopak, die de deelnemers op beestachtige goede muziek lekker in beweging brachten. En daarna was het moment daar: ruim 60 enthousiastelingen namen een duik in de Nieuwkuijkse Wiel. Onder toeziend oog van het toegestroomde publiek was het weer een genot om naar te kijken. Daarna was het zaak voor de deelnemers om zich op te warmen onder het genot van een heerlijke kom snert.

Net als vorig jaar was er door de organisatie ook dit jaar weer een goed doel gekozen. Dit jaar is gekozen voor Dhoortje. Dhoortje is een knuffel die kinderen en volwassenen helpt om alles kwijt te kunnen waar iemand mee zit. Dat kan door tegen Dhoortje te praten of door een briefje in de rugzak van Dhoortje te doen. En op die manier kan Dhoortje de helpende hand zijn bij allerlei gebeurtenissen waar iemand liever niet over praat of het moeilijk vindt om daarover te praten. Dhoortje heeft inmiddels al een plekje gekregen op basisschool ’t Kompas, maar graag zou Stichting Goede Doelen Nieuwkuijk ook op enkele andere plekken een Dhoortje willen aanbieden. Het inschrijfgeld van alle deelnemers van de nieuwjaarsduik gaat dit mogelijk maken!

De organisatie bedankt eenieder die de tweede editie van de nieuwjaarsduik tot een succes heeft gemaakt. In het bijzonder de duikers van duikvereniging Amicus Aquae, de vrijwilligers van EHBO Vlijmen en John de Gouw voor de catering. Dankzij het enthousiasme van deelnemers, toeschouwers en publiek kijken we nu al uit naar de volgende editie op 1 januari 2025!