Regels voor je eigen veiligheid

Om deel te kunnen nemen moet je in bezit zijn van een zwemdiploma.
Zorg voor voldoende warme kleding. Laagjes houden beter warm! Dichte schoenen, lange mouwen en lange broek. Neem je badjas mee, deze kun je voor de duik lang aanhouden en na de duik snel aandoen en houdt je dus lekker warm.
Het is tijdens de duik beter om iets aan je voeten te dragen zoals waterschoenen. Er kunnen altijd scherpe dingen op de bodem van de Nieuwkuijkse wiel liggen. Heb je geen water schoenen, houdt je normale schoenen dan zo lang mogelijk aan en droog na de duik je voeten goed af en doe daarna snel weer schoenen aan.
Tijdens de duik is een warm hoofd belangrijk, zet daarom een muts op. Zorg ook voor warme handschoenen en sokken voor op het droge om je handen en voeten warm te houden.
Is het echt ijskoud dan is het goed om jezelf in te smeren met vaseline, dan dringt de kou minder snel door.
Doe voor de duik mee aan de warming up, dan zijn je spieren alvast op temperatuur.
Doe snel je natte kleren uit na de duik en droog je goed af en kleed je snel warm aan.
Geniet na de duik van een lekkere warme soep en warme drankjes. Tip: geen alcohol. In het begin kan alcohol namelijk wel een warm gevoel geven, maar op den duur koelt je lichaam er juist van af. Beter om jezelf te verwennen met een warme drank of warme soep.
Ten slotte, er zullen foto’s gemaakt worden tijdens het evenement. Deze kunnen gebruikt worden voor nieuwsartikelen en promotie van de nieuwjaarsduik.